Startsida Bläddra Historik Om sidan
Sök efter recept: Avancerad sökning

Lussekatter, glutenfria av Filip


Inte betygsatt än.
80 minuter
Receptet är för styck

Ingredienser:

Tillvägagångssätt:

1. Smält fettet, häll på mjölken och låt det bli ljummet, 37 grader.

2. Vispa ut jästen och sedan fiberhusken i degspadet. Låt svälla en stund.

3. Tillsätt kesella, socker, ägg, saffran och salt.

4. Arbeta in mixen, men spara ett par dl till utbakningen.

5. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

6. Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin.

7. Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter Pensla med uppvispat ägg.

8. Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.

Allergiinformation:




Kommentarer:

© Filip och Felix 2009